Over ons

De naam Meubelhart is niet zomaar gekozen! Er gaat een rijke historie aan vooraf!

 

Gelegen in het centrum van het land, met zeer plezierige aanrij routes vanuit alle denkbare richtingen, ook vanuit België en Duitsland makkelijk en snel te bereiken.

In het Hart ven Nederland, de wonderschone Betuwe, waar al in het begin van de vorige eeuw veel meubelfabrikanten zich vestigden, in Culemborg, Geldermalsen en Beusichem.

Stoffeerderijen, hout buigerijen, fabrikanten die zowel over gestoffeerde- als eiken- en andere met veel zichtbaar massief hout bankstellen produceerden. Vanzelfsprekend omringd door vele kleinere toeleveringsbedrijven. Het echte Meubelhart van Nederland!

Zelfs, nadat de meubelindustrie langzaam uit Nederland verdween, bleef Beusichem het Meubelhart.

De Meuvo van Gijs en Aria de Wit vestigde zich hier, indertijd één van de grootste meubelverkoopkantoren, gevolgd door Vermefa (Pronk), Bleijenberg, Schieder, Van der Ree en vele anderen. Grote belangrijke organisaties, welke op hun beurt de vertegenwoordigingen hadden van belangrijke Belgische en Duitse fabrikanten. Sit Design kwam uit Ijsselstijn naar Beusichem en produceerde daar ook tot voor kort.

Natuurlijk, er is inmiddels veel veranderd in meubelland, maar één zaak staat nog altijd als een huis overeind, Beusichem, Het Meubelhart van Nederland, dáár waar de handel staat!

Het aanbod is gecentraliseerd op twee locaties, De Blaauwendraad showrooms En Expo Beusichem. Op loopafstand van elkaar met veel vrije parkeergelegenheden. De sfeer is ongedwongen en gastvrij zoals het hoort, met koffie, gebak een goede lunch of diner wat de Exposanten U gezamenlijk aanbieden. Er kunnen hier zaken gedaan worden! Het aanbod van de 36 Exposanten/labels is goed op elkaar afgestemd, in het midden- en hoog midden niveau van de branche, daar waar het geld wordt verdiend.