THEUNS – Montreal

Montreal haakt in op de industriële loft-sfeer: het naturel, knoestige eiken wordt gecombineerd met zwart staal en ‘ijzergetint’ glas. Deze materiaalmix balanceert tussen warm en stoer, zacht en hard. Dat komt het beste uit de verf op patchwork-fronten, waar de verschillende materialen in verschillende formaten harmonieus samenkomen. Als extraatje, biedt Montreal een elektrische sfeerhaard aan. De grootste plusfactor is zonder meer het modulaire achterwandsysteem. De panelen zijn standaard 270 x 50 cm. De montage werkt simpel en snel, via een aanhaak- en kliksysteem.

THOTHEM – Ottawa

Thothem is het design-label van Meubelfabriek Theuns. De missie: het krachtige karakter van eiken vertalen in verfijnde, gesofisticeerde meubellijnen. Sinds de lancering in 2017, heeft Thothem jaarlijks een nieuwe collectie uitgebracht. De laatste in de rij is Ottawa: een compacte, modulaire collectie die zich onderscheidt door de configuraties van en met meubel.

Om te beginnen, is er de materialen- en kleurenmix van eiken met licht en glas. Het glas in 5 kleuren is voor de fronten en topbladen bestemd. Het LED-licht kan ingezet worden om details te accentueren. Het eiken bestaat in 3 kleurentinten.

Een tweede pijler van Ottawa zijn de configuraties: modules maken de solitaire kast, die met bijpassende achterwandpanelen meer body krijgt. Iedere kast is opgebouwd uit modules, die gestapeld en geschakeld zijn. Drie modules naast elkaar maken een dressoir, op elkaar een barkast. Horizontale met verticale lijnen, open en dichte volumes, materialen en kleuren vormen een coherent beeld.

De crux van Ottawa zijn de eiken achterwandpanelen: 50 cm breed en naar keuze, met smalle of brede lamellen. Ze geven een solitaire kast de allure van een woonwand – mét behoud van ruimte.