*02-02-2018* “We hebben eigenlijk niets nieuws,” was het eerste dat me gezegd werd bij mijn halfjaarlijkse bezoek aan Continue. Nou, ik kan u geruststellen en tegelijk onrustig maken. Continue heeft zeker wel wat nieuws en dit keer van een heuse buitenklasse; eettafelstoelen van Mobliberica!

Ik zou het niet durven!
Je kent die Hollandse zomers wel, die beginnen zo half mei en eindigen begin juni, net als het water in je opblaasbare buitenbad lekker warm begint te worden en je een vermogen kwijt bent aan energiekosten van de waterpomp en Ph-tabletten. Dan komen de eerste druilerige zomerregens er alweer aan. Stoelkussens weer de garage in en de barbecue onder het afdakje. Daar heeft zich nu dus een kentering in afgespeeld, met de introductie van de eettafelstoelen van Mobliberica die dus van echte buitenkwaliteit zijn. Ik durf alleen niet met zekerheid te zeggen of de Nederlandse markt daar ook echt klaar voor is. Ik zou het in ieder geval niet direct durven. Het voelt toch een beetje alsof je een speciaal – tegen weersinvloeden – geprepareerde Dali in de tuin gaat hangen. Prima als het een poster van de Action is, maar niet als het een echte Dali zou zijn.

Maar ook binnen zijn ze bijzonder!
Heel misschien is het ook wel een licht elitaire stoel, maar voor wie van verfijnde superkwaliteit houdt, is het een uitkomst om smaakvolle, persoonlijke vormgeving door te voeren in elke woonomgeving en in elk seizoen. Zo is elke stoel uitvoerbaar in zeer diverse stoffen en zijn de frames mee te kleuren in het gekozen framekleur van de tafel. De afwerking is sowieso super en ja, je kunt de stoelen ook zonder blikken of blozen buiten zetten en laten staan. Eén ding is dan wel zeker: de buren zullen eerst heel verbaasd en dan jaloers kijken dat jij zo uit het zwembad op die bijzonder fraaie stoel durft te gaan zitten!

Ik heb er nu een paar dagen over kunnen nadenken en ja, nu durf ik het ook. Ik wil!

Marnix