*02-02-2018* Maandag 29 januari, 10.30 uur. De voorjaarsbeurs van Meubelhart Beusichem is net anderhalf uur geleden van start gegaan en het kost me al twee pogingen om een gesprek aan te gaan bij Wildeboer en Van der Weide. Het is er altijd druk en ik kan het niet ontkennen; het is de nuchterheid die het ‘m doet!

Schoonmakers en catering
Als je in gesprek gaat met Thijs van der Weide, dan zal het je snel opvallen: “Tsja” is een soort stopwoord.

“Het is hier altijd druk toch?”

“Tsja”

“Maar dat is dan juist een goed teken.”

“Tsja”

Maar als Thijs dan gaat vertellen is het ook altijd een mooie anekdote. Zo is het altijd druk geweest, waar ze ook op een beurs stonden. En niet alleen met de ‘gewone’ bezoekers, juist ook voor en na de beurs. Zo kwamen schoonmakers en mensen van de catering naar hem toe met de vraag of zij ook niet iets konden kopen. En als een beursdag dan ten einde was, kwamen ze ook allemaal om – tegen gereduceerd tarief – een mooi meubel aan te schaffen.

“Dan doe je dus iets goed en daar veranderen we niks in.”

V-snede
En zo maken we een rondje langs banken en stoelen en zeg ik hem dat ik die v-snede bij banken leuk vind. Dat het lijkt alsof er kussen op liggen maar toch ook weer niet. Thijs kijkt me in eerste instantie niet begrijpend aan. Als ik het hem aanwijs, weet hij direct bij welke andere bank dat ook zo is. “Tsja, dat loopt ook goed.” Ik maak me dan ook totaal geen zorgen voor de tweede beursweek. Misschien dat ik na de laatse beursdag nog iets moois op de kop mag tikken.

Marnix