Bart Bockweg van I-Catchers: “Bedrijven zullen moeite hebben met het opdoen van nieuwe ideeën”

I-Catchers, producent van milieuvriendelijke handgemaakte meubelen, ervaart dat hun verkopen momenteel hoger liggen dan begin in het jaar. Bart Bockweg van I-Catchers geeft aan dat de extra verkoop het gevolg is van twee aanwijsbare zaken.

“Wij hebben het hele jaar veel producten uit voorraad kunnen leveren, waar andere groothandels op een gegeven moment geen voorraad meer hadden. Dit komt omdat wij nog containers hebben binnengekregen die al op het water zaten toen de crisis begon”, legt Bart uit.

Een andere belangrijke verklaring voor de toename van de verkoop, is het koopgedrag van de consument. “Vanwege de coronacrisis besteden consumenten meer aandacht aan hun huis, dit komt duidelijk ten goede aan de verkopen van onze producten.”

Inspiratieloze markt
Bovendien verwacht de eigenaar van de meubelfabrikant dat er een tekort aan nieuwe producten in de markt ontstaat: “Omdat vele internationale vakbeurzen niet door kunnen gaan, zullen bedrijven moeite hebben gehad met het opdoen van nieuwe ideeën voor nieuwe producten. Waarbij de vraag naar die producten juist erg groot is.”

Niet stil zitten
I-Catchers heeft de afgelopen maanden niet stilgezeten. “We hebben vele nieuwe, complete meubelprogramma’s ontwikkeld”. Enkele voorbeelden van nieuwe collecties zijn de Malibu collectie, Piano collectie en de Patta Tafels.

Malibu
De Malibu collectie is ontworpen van opmerkelijk materiaal. Zo is de gehele collectie geproduceerd van gerecycled hout, dat afkomstig is van oude Haweli’s en tempels. Doordat er in het hout allerlei verschillende patronen verwerkt zijn, is ieder item uniek. Het hout is eerst gebrand en daarna afgelakt. Binnenkort zal de collectie worden uitgebreid met een serie kasten.

Piano
De Piano collectie is een compleet nieuwe collectie in zwart en naturel geborsteld mangohout. Deze strak belijnde collectie staat op hoge stalen poten. Het greeploze programma wordt gekenmerkt door haar donkere buitenkast en blank houten deuren en laden.

Patta
Ten slotte heeft I-Catchers haar assortiment uitgebreid met de Patta Tafels. Deze zijn verkrijgbaar in zwart en naturel gezandstraald mango, waardoor ze aansluiten op bestaande collecties zoals het COD programma en de nieuwe Piano collectie. Het acht centimeter dikke tafelblad en de metalen spinpoot zijn tekenend voor de Patta collectie.

Meubelhart Beusichem
“We hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om in september onze nieuwe collecties te kunnen tonen tijdens de Meubel Vakdagen in de Expo Beusichem”, zegt Bart.
Tijdens deze dagen zijn niet alleen de collecties vernieuwd, maar ook het gehele beursgebouw is in een nieuw jasje gestoken.

De Meubel Vakdagen in Beusichem worden gehouden op 7 en 8 september, 14 en 15 september en 21 september. 

Meer informatie:
I-catchers

info@i-catchers.eu
www.i-catchers.eu

 

Hal: Expo Beusichem