*02-02-2018* ‘Supertief’ is bij Wiemann geen superlatief! Wiemann gaat echt de diepte in waardoor je twee stapels kleren achter elkaar kwijt kunt. Maar gelijktijdig versmalt deze bedden/kasten gigant ook. En gaan ze de hoogte in!? Toch maar even een gesprek waarbij ik Henk Vergunst langs de meetlat leg.

Kledingkasten ‘Supertief’
Ik weet het niet, maar in het Duits klink een lekker diepe kledingkast toch lekkerder. ‘Supertief’ lezen we op de sticker en ‘Extra diepe’ in een soort van verhaspeld Nederlands. De werking en het gemak blijken wel hetzelfde aan uitwerking te hebben; een lekker diepe kledingkast waarin je eenvoudig twee stapels T-shirts achter elkaar kunt leggen. (Zorg er wel voor dat je favoriete shirts aan de voorzijde liggen > kan ik uit ervaring vertellen).

Andere kledingkasten trekken gek genoeg meer mijn aandacht, mooi smal, een soort van verfijning die ik al lang miste in kledingkasten. Ik heb me niet vergist, Henk vertelt me dat het hier gaat om sokkeltjes van 72 cm breed.

Kiezelgrijs en supercomfort hoogte
De nieuwe trendy kleur – naast het gewilde champagnewit – is kiezelgrijs. Maar ook de comfortbedden krijgen de extra aandacht die ze verdienen. Van 90 centimeter tot 180 centimeter breed of met een supercomforthoogte van 48,1 ten opzichte van 43,3 centimeter. Bij dat laatste bed zit wel een ombouw van 13 kastjes, 8 lades en lades onder het bed. Hoe gek het ook klinkt, juist bijzonder geschikt voor kleinere ruimtes.

Nou ja, wordt het allemaal even te wiskundig? Kom dan gewoon kijken bij Wiemann tijdens de tweede beursweek van EXPO Beusichem!

Marnix